Táto stredoamerická republika sa nachádza na pobreží Tichého oceána. Hlavným zdrojom príjmov je poľnohospodárstvo, kde pracuje 38% obyvateľstva. Svoju činnosť orientujú hlavne na rastlinnú výrobu s produkciou kávy, cukrovej trstiny, kakaa a tabaku. V celosvetovej produkcii kávy je Salvador na 11. mieste, vyprodukuje viac ako 110 000 ton zelenej kávy, ktorá sa zbiera počas celého roka. Farmárčeniu v oblasti kávy sa venuje okolo 300-tisíc ľudí. Väčšina kávy je spracovaná mokrou metódou a všetky pestovateľské oblasti sú v okolí vyhasnutých sopiek, vďaka čomu je pôda veľmi vhodná na pestovanie kávovníka.
V roku 1924 Amalia de Quintanilla kúpila 56ha pôdy v Cacahuatique horách v El Salvadore a nazvala toto miesto “La Buena Esperanza”. Plantáž sa vyznačuje veľmi vzácnymi ílmi a vysokým podielom železa, čo sa pochopiteľne odráža aj v neopakovateľnej chuti kávy.
Je zatienená veľkým množstvom endemických stromov, vrátane veľkého množstva avokáda, citrusových plodov a iných poľnohospodárskych rastlín. Toto špeciálne zloženie pôdy a faktory dodávajú káve z tejto farmy jedinečný charakter. Dnes je Andres Quintanilla v poradí štvrtou generáciou, ktorá riadi plantáž a venuje osobitnú pozornosť zriedkavým odrodám kávy.